Op deze pagina staan handige tips voor u en uw auto, regelmatig worden deze ververst en aangevuld.
Taxeren van uw auto ;
Een taxatierapport dient om de waarde van je voertuig vast te leggen. Het vormt o.a. een erkenning van merk, type en uitvoering. Maar het zegt ook iets over de kwaliteit en conditie van het voertuig. Waarom taxeren?
Voor volledige dekking
Jaarlijks overkomt het honderden klassiekerliefhebbers: je troetelkind wordt beschadigd of gestolen. Wie zijn voertuig met een volledige dekking wil verzekeren, kiest voor een WA-cascopolis (all risk). Hierbij wordt je geheel schadeloos gesteld. De uitgekeerde som moet het mogelijk maken om binnen een redelijke termijn een vergelijkbaar voertuig te vinden. Als uitgangspunt dient er een tijdig opgesteld officieel erkend taxatierapport te zijn.
Taxeren ook zinvol bij alleen WA verzekering
Taxeren kan ook veel nut hebben als je voertuig alleen WA-verzekerd is. Raak je buiten je schuld om bij een aanrijding betrokken, dan moet de verzekeraar van de tegenpartij zich baseren op het taxatierapport. In plaats van de – meestal veel lagere – dagwaarde.
Alle bijzondere automobielen
Taxeren is niet alleen een must voor oldtimers van 25 jaar en ouder. Een taxatierapport is ook van belang voor youngtimers, sportwagens of andere bijzondere automobielen, zelfs van recentere datum. Zoals Porsche’s, Ferrari’s en andere supercars.
Fiscale redenen
Er kunnen ook fiscale redenen zijn voor een taxatie, bijvoorbeeld als een ondernemer zijn zakelijk aangekochte auto ook privé wil gebruiken. Bij een auto van vijftien jaar of ouder betaal je geen bijtelling over de nieuwprijs, maar over de waarde in het economisch verkeer (35%). Deze wordt bepaald door het voertuig te laten taxeren.
Geldigheidsduur taxatierapport
Een taxatierapport kent over het algemeen een geldigheidsduur van maximaal 36 maanden. Per verzekeringsmaatschappij en polis kan dit echter verschillend, u dient zelf bij te houden of uw rapport is verlopen.
Als de waarde van de klassieker niet is vastgelegd bestaat het risico dat je bij schade in een moeizame discussie met een verzekeraar belandt. U kunt dit voorkomen door vooraf een taxatie te laten uitvoeren door een erkend taxateur.in sa,enwerking mat Aabat Classic Car Taxaties kunnen wij de taxatie voor u verzorgen
E10 tanken, helemaal probleemloos?
Per 1 oktober 2019 worden de meeste tankstations in Nederland verplicht om E10 benzine aan te gaan bieden. Wat is dit, waarom is dit, heeft dit gevolgen en zijn onze auto’s en motorfietsen hier klaar voor?
Wat is E10 brandstof?
Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: E10 brandstof is normale benzine, alleen dan met 10% ethanol erin. Dit is niet iets nieuws. In Nederland wordt bij de huidige brandstoffen al jarenlang biobrandstof bij gemengd. Het percentage van de bijmenging gaat nu alleen verder omhoog. Dit wordt gedaan om de uitstoot van CO2 (koolstofdioxide) naar beneden te krijgen. De verbranding van ethanol geeft minder CO2 dan de verbranding van normale benzine.
Er is al heel veel geschreven over het gebruik van E10 in auto’s en motorfietsen. Ik zal dit dan ook niet allemaal gaan herhalen, maar proberen om tot de kern te komen; niet alle auto’s en motorfietsen zijn even goed bestand tegen deze brandstof. Ethanol kan gaan reageren met bepaalde soorten metaal, pakkingen en rubber. Hierdoor kan corrosie en lekkage ontstaan; dit wil je niet in het brandstofsysteem. Welke auto’s en motorfietsen geschikt zijn voor E10 kan gecheckt worden op www.e10check.nl.
inhouden en een verhoogd brandstofverbruik ;
inhouden , een verhoogd brandstofverbuik en het soms aangaan van het motormanagmentlamje kan veroorzaakt worden door E10 brandstof; beter is om in deze gevallen E5 te tanken. in de praktijk zijn al divers storingen hiermee opgelost. Ook al staat uw auto in het lijstje van E10 brandstof
Bescherm je auto of motorfiets
Om het risico te verminderen dat het materiaal in een brandstofsysteem aangetast wordt, is het belangrijk om de brandstof te behandelen. Wij gebruiken hier de TUNAP 974 directe injectorbescherming voor. Dit product zorgt ervoor dat er na toepassing een beschermlaag in het brandstofsysteem achterblijft, zodat ethanol hier minder snel invloed op kan hebben. Om te zorgen dat de beschermlaag optimaal presteert is het belangrijk om dit product regelmatig toe te passen. Er zijn ook bepaalde types auto’s en motorfietsen die helemaal niet geschikt zijn voor E10, ook niet met de toepassing van een toevoeging in de brandstof, bijvoorbeeld auto’s en motorfietsen met papieren/kartonnen afdichting in het brandstofsysteem.
Maar hoe zit het dan met de auto’s en motorfietsen die al geschikt zijn voor E10, zijn hier dan geen problemen mee? We mogen er vanuit gaan dat de fabrikanten deze voertuigen dusdanig hebben aangepast, dat er bij deze brandstofsystemen geen rechtstreekse schade kan ontstaan door E10 te tanken. Er blijft wel 1 probleem over: ethanol is hygroscopisch, oftewel het trekt vocht aan. Water in de brandstof is voor geen enkel voertuig goed.
Omdat het aandeel ethanol per 1 oktober 2019 al groter wordt gemaakt, is het nu belangrijker dan ooit dat de gevolgen van dit hygroscopische effect bij de bron (in de brandstoftank!) worden aangepakt.
Ook dit probleem pakken wij aan met de TUNAP 974 directe injectorbescherming. Dit werkt als volgt: het product wordt toegevoegd aan de brandstoftank. Het maakt vervolgens het vochtaandeel onschadelijk en bindt dit aan de brandstof, zodat het onschadelijk via de verbranding wordt afgevoerd. Het is afdoende om dit product iedere onderhoudsbeurt toe te passen, zodat bij elke onderhoudsbeurt het vochtaandeel geneutraliseerd wordt.
Samengevat: de 974 directe injectorbescherming
Kort samengevat doet de TUNAP 974 directe injectorbescherming het volgende: reiniging van het brandstofsysteem, een beschermlaag achterlaten in het brandstofsysteem, het onschadelijk maken en samenbinden van water met de brandstof en het stabiliseren en conserveren van de brandstof.
Uw auto voor langere tijd stilzetten ; sluit een druppellader aan op de accu voor probleemloos starten na deze periode !
En de bandenspanning hoger om platte kanten tegen te gaan !